|
Reggae w Polsce Muzyka i kultura reggae, nowe płyty, aktualności i dyskusje
|
|
|
Wejdz na CHAT |
Fora | Kto jest online |
Nowy wątek |
Dodaj imprezę |
Kalendarz imprez |
Szukaj |
Zaloguj
| Płyty reggae
Jesteś zalogowany/a jako:
|
|
|
« powrót do listy wątków |
|
GreG_M 05/02/2010 14:09:07 (stały dyskutant) |
Poniżej linki do 3-częściowej rozmowy z Darkiem Malejonkiem.
CZĘŚĆ PIERWSZA - Maleo opowiada o początku jego kariery, żalu po Houk'u i niemożności jego reaktywacji, o koncercie na Midem w Cannes i graniu "do czapki" na ulicach Berlina i prośbach Tomka Budzyńskiego związanych z obchodami XXV-lecia Armii... W pierwszej części Maleo opowiada również o Moskwie oraz o współpracy z fińskim reżyserem Miką Kaurismakim. Jednym słowem - subiektywnej historii polskiego rocka, punk i reggae w pigułce część pierwsza. CZĘŚĆ DRUGA - O rozstaniu z narkotykami i spotkaniu z Panem Bogiem i o reakcji środowiska muzycznego i znajomych na przemianę Maleo, o byciu chrześcijaninem i graniu reggae, braku predyspozycji ojcowskich i bzdurności terminu "rock chrześcijański" z Maleo rozmawia Artur Rawicz. CZĘŚĆ TRZECIA - Jaka jest najnowsza płyta Maleo Reggae Rockers? Dlaczego niektóre numery nagrywane były dwa razy? Co Maleo zobaczył w Afryce? Kto ma czas, a kto zegarek? Czym różni się życie w Europie od tego w Afryce? Jak odbierana jest najnowsza płyta MRR i jak wyglądają koncerty? Miłego odbioru Pozdrawiam GreG BES MEHAB BE WORLDE BE MENSENS KIDDUS AHADU AMLAK Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 05/02/2010 14:12:59 przez GreG_M. |
|
Pan Chmielewski 05/02/2010 14:20:39 (stały dyskutant) |
Dobrze, że na części podzielone, bo tego, to bym nie zniósł:
Cytat: Pamiętam jak Malejonek na toruńskiej Afryce - w 2005 r. jeśli mnie nie myli pamięć - ewangelizację prowadził ze sceny do garstki leżących, bo tak nawalonych osób na sali. Stało wtedy mniej osób niż leżało. Straszne to było i od tamtej pory jak opowiada o swoim wiekopomnym nawróceniu to mi się słabo robi. |
|
GreG_M 05/02/2010 14:41:26 (stały dyskutant) |
Super, ale nie wiem, czy kogoś tu interesuje to, czego byś nie zniósł. Chyba, że przemawia przez Ciebie ogromne pragnienie podzielenia się z Szanownymi Forumowiczami informacją, że czegoś NIE oglądasz.
Mimo wszystko polecam wszystkie 3 części. Pozdrawiam. GreG BES MEHAB BE WORLDE BE MENSENS KIDDUS AHADU AMLAK |
|
Pan Chmielewski 05/02/2010 14:47:41 (stały dyskutant) |
Najwyraźniej przemawia.
|
|
Sensil 05/02/2010 15:48:16 (nałogowy dyskutant) |
Miałem linkować na forum. Co do wywiadu, pan redaktor kumaty, ale ogólnie wywiad jak wywiad. Ni to polecam, ni to hejtuję
|
|
Murzyn 05/02/2010 18:17:18 (stały dyskutant) |
Cytat: Bo ja wiem, młodsze pokolenie słuchaczy może się nieco dowiedzieć o młodości Malejonka, historii gdzie z kim grał itp. Coś pożytecznego dla młodych słuchaczy w tym wywiadzie jest. |
|
rychhhu 05/02/2010 20:17:00 (stały dyskutant) |
nie dzierze wywiadow wideo, uwielbiam literki i lecaca w tle muzyke. chyba nigdy sie nie przekonam do tej formy.
|
|
cwirmon 05/02/2010 20:56:42 (stały dyskutant) |
W literach łatwiej ukryć fałsz.
|
|
damdam_2 06/02/2010 11:10:44 (stały dyskutant) |
Zaczynam się przekonywać do tego redaktora. Tym razem bez kwiatków typu "chcesz w łeb", tylko raz mu się nieomal "kurwnęło".
Najważniejsze, że umie swoich gości dobrze rozkręcić i te wywiady wychodza mu całkiem swobodne. Maleo ciekawe rzeczy opowiada. Szczególnie podoba mi się fragment jak po powrocie z Afryki pozmieniał połowę tekstów na płycie, bo uznał, że nie jest u nas az tak źle :). |
|
GrasOne 06/02/2010 14:30:05 (nałogowy dyskutant) |
Od zawsze szanowałem Maleo, za to co robi, za to jaki jest, a ten wywiad mnie tylko utwierdził w przekonaniu, że Darek jest warty mojego szacunku
To tak miało być napisane? ________________________________________________________ POSADŹ ŻONKILA Klikaj codziennie!!! [grasone.posadzdrzewo.pl] - moje drzewko =D |