Reggae w Polsce
Muzyka i kultura reggae, nowe płyty, aktualności i dyskusje  

Jesteś zalogowany/a jako:

Maleo - wywiad w cgm.pl

« powrót do listy wątków

GreG_M
05/02/2010 14:09:07
(stały dyskutant)

Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710644)
Odpowiedz / Odpowiedz z cytatem 
Poniżej linki do 3-częściowej rozmowy z Darkiem Malejonkiem.

CZĘŚĆ PIERWSZA - Maleo opowiada o początku jego kariery, żalu po Houk'u i niemożności jego reaktywacji, o koncercie na Midem w Cannes i graniu "do czapki" na ulicach Berlina i prośbach Tomka Budzyńskiego związanych z obchodami XXV-lecia Armii...
W pierwszej części Maleo opowiada również o Moskwie oraz o współpracy z fińskim reżyserem Miką Kaurismakim. Jednym słowem - subiektywnej historii polskiego rocka, punk i reggae w pigułce część pierwsza.

CZĘŚĆ DRUGA - O rozstaniu z narkotykami i spotkaniu z Panem Bogiem i o reakcji środowiska muzycznego i znajomych na przemianę Maleo, o byciu chrześcijaninem i graniu reggae, braku predyspozycji ojcowskich i bzdurności terminu "rock chrześcijański" z Maleo rozmawia Artur Rawicz.

CZĘŚĆ TRZECIA - Jaka jest najnowsza płyta Maleo Reggae Rockers? Dlaczego niektóre numery nagrywane były dwa razy? Co Maleo zobaczył w Afryce? Kto ma czas, a kto zegarek? Czym różni się życie w Europie od tego w Afryce? Jak odbierana jest najnowsza płyta MRR i jak wyglądają koncerty?

Miłego odbioru
Pozdrawiam

GreG

BES MEHAB BE WORLDE BE MENSENS KIDDUS AHADU AMLAK

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 05/02/2010 14:12:59 przez GreG_M.

Pan Chmielewski
05/02/2010 14:20:39
(stały dyskutant)

Re: Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710647)   [odp. na GreG_M / 1710644]
Dobrze, że na części podzielone, bo tego, to bym nie zniósł:

Cytat:
GreG_M
CZĘŚĆ DRUGA - O rozstaniu z narkotykami i spotkaniu z Panem Bogiem i o reakcji środowiska muzycznego i znajomych na przemianę Maleo, o byciu chrześcijaninem i graniu reggae, braku predyspozycji ojcowskich i bzdurności terminu "rock chrześcijański" z Maleo rozmawia Artur Rawicz.

Pamiętam jak Malejonek na toruńskiej Afryce - w 2005 r. jeśli mnie nie myli pamięć - ewangelizację prowadził ze sceny do garstki leżących, bo tak nawalonych osób na sali. Stało wtedy mniej osób niż leżało. Straszne to było i od tamtej pory jak opowiada o swoim wiekopomnym nawróceniu to mi się słabo robi.

GreG_M
05/02/2010 14:41:26
(stały dyskutant)

Re: Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710657)   [odp. na Pan Chmielewski / 1710647]
Super, ale nie wiem, czy kogoś tu interesuje to, czego byś nie zniósł. Chyba, że przemawia przez Ciebie ogromne pragnienie podzielenia się z Szanownymi Forumowiczami informacją, że czegoś NIE oglądasz.

Mimo wszystko polecam wszystkie 3 części.

Pozdrawiam.

GreG

BES MEHAB BE WORLDE BE MENSENS KIDDUS AHADU AMLAK

Pan Chmielewski
05/02/2010 14:47:41
(stały dyskutant)

Re: Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710659)   [odp. na GreG_M / 1710657]
Najwyraźniej przemawia.

Sensil
05/02/2010 15:48:16
(nałogowy dyskutant)

Re: Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710674)   [odp. na Pan Chmielewski / 1710659]
Miałem linkować na forum. Co do wywiadu, pan redaktor kumaty, ale ogólnie wywiad jak wywiad. Ni to polecam, ni to hejtuję oczko

Murzyn
05/02/2010 18:17:18
(stały dyskutant)

Re: Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710702)   [odp. na Sensil / 1710674]
Cytat:
Sensil
Miałem linkować na forum. Co do wywiadu, pan redaktor kumaty, ale ogólnie wywiad jak wywiad. Ni to polecam, ni to hejtuję oczko

Bo ja wiem, młodsze pokolenie słuchaczy może się nieco dowiedzieć o młodości Malejonka, historii gdzie z kim grał itp. Coś pożytecznego dla młodych słuchaczy w tym wywiadzie jest.

rychhhu
05/02/2010 20:17:00
(stały dyskutant)
Re: Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710726)   [odp. na Murzyn / 1710702]
nie dzierze wywiadow wideo, uwielbiam literki i lecaca w tle muzyke. chyba nigdy sie nie przekonam do tej formy.

cwirmon
05/02/2010 20:56:42
(stały dyskutant)
Re: Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710732)   [odp. na rychhhu / 1710726]
W literach łatwiej ukryć fałsz.

damdam_2
06/02/2010 11:10:44
(stały dyskutant)

Re: Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710755)   [odp. na GreG_M / 1710644]
Zaczynam się przekonywać do tego redaktora. Tym razem bez kwiatków typu "chcesz w łeb", tylko raz mu się nieomal "kurwnęło".
Najważniejsze, że umie swoich gości dobrze rozkręcić i te wywiady wychodza mu całkiem swobodne.

Maleo ciekawe rzeczy opowiada. Szczególnie podoba mi się fragment jak po powrocie z Afryki pozmieniał połowę tekstów na płycie, bo uznał, że nie jest u nas az tak źle :).

GrasOne
06/02/2010 14:30:05
(nałogowy dyskutant)

Re: Maleo - wywiad w cgm.pl  (1710777)   [odp. na damdam_2 / 1710755]
Od zawsze szanowałem Maleo, za to co robi, za to jaki jest, a ten wywiad mnie tylko utwierdził w przekonaniu, że Darek jest warty mojego szacunkuusmiech

To tak miało być napisane?

POSADŹ ŻONKILA

Klikaj codziennie!!!

[grasone.posadzdrzewo.pl] - moje drzewko =D

« powrót do listy wątków

Jesteś zalogowany/a jako: