|
Reggae w Polsce Muzyka i kultura reggae, nowe płyty, aktualności i dyskusje
|
|
|
Jesteś zalogowany/a jako:
|
|
|
« powrót do listy wątków |
|
SidneyPolak 11/03/2010 02:43:57 (stały dyskutant) |
Witam ,tak jak w temacie zapraszam bardzo serdecznie do sluchania mojej autorskiej audycji w Radiu Roxy co tydzien w kazdy piatek od 21 do 23 wieczorem.
W sumie prowadze ja juz od wrzesnia ale dopiero teraz wykrystalizowal mi sie jej profil. Prezentuje glownie nowosci, takie w sumie bardzo, bardzo swieze, czyli sprzed tygodnia, dwoch , trzech dotyczace nowoczesnej muzyki takiej jak grime oraz dubstep angielski i amerykanski. Jesli chodzi o anglie to caly wachlarz od Skinnera do Akali, wszystkich grime'ujacych Londynczykow! Ale puszczam takze folk i reggae szroko pojete. W sumie staram sie prezentowac swiezynki i tu jest prosba do Was. Bardzo chetnie bede puszczal ciekawe polskie rzeczy ale mam ograniczony do nich dostep. Jesli ktos z Was robi cos swiezego, ciekawego to prosze przysylajcie do mnie na maila sidney@polak.pl w dobrych mp3-jkach. Przy czy zaznaczam ze nie chodzi mi o amatorskie bandy tzw.roots-reggae ktore nie stroja i falszuja:) Raczej o swiezy powiew energii znad Wisly z nowym podejsciem do tematu. Jesli rapujecie/nawijacie/spiewacie do dupstepu albo miksujecie w dubstepowy/grime'owy sposob cos starego to zapraszam. Jesli czujecie ze jestescie orginalni to takze. Jesli przetwarzacie reggae w nowy sposob albo wymiatacie tekstowo moja audycja jest dla Was. Jesli chodzi o polskie zespoly to puszczam namietnie Pablopavo, Raslute, Trzode, Grubsona, plus klasyki...(siebie nie:):):) radia roxy mozna sluchac w kilku duzych miastach w Polsce albo przez neta na tuba.fm. Kazdej mojej audycji wg.badan slucha 160 tysiecy ludzi:) pozdrawiam. sidney polak ps. przepraszam purystow za ten "nie do konca rootsowy wpis" ps2. razem z mp3 przysylajcie opis podmiotu wykonujacego, mile widziane takze zdjecia, za niedlugo bedziemy startowac z wlasna agencja wydawnicza, moze sie przydadza te kontakty:) pozdrawiam wszystkich na forum reggaenet!!!!!! |
|
SidneyPolak 11/03/2010 12:58:44 (stały dyskutant) |
Dziekuje za pierwsze nagrania.....:)
Poprosze o wiecej!!!!! pozdrawiam Sidney Polak |
|
Quendi 11/03/2010 14:48:07 (nałogowy dyskutant) |
Najlepiej napisz tu [www.dubstepforum.pl] jak chcesz duzo dobrych polskich produkcji/producentow z dubstepu i grime'u, albo po prostu przeszperaj dzial muzyka. [www.ictus.pl] for da love of music |
|
BRODI 11/03/2010 15:32:57 (ultradyskutant) |
Cytat: Czy chocby na podforum tutaj: [www.reggaenet.pl] ............................................................................... [www.myspace.com] [soundcloud.com] |
|
DrYoung 11/03/2010 15:37:02 (superdyskutant) dyskutant+ |
Cytat: Witaj. Proszę o doprecyzowanie, czy nie mają wysyłać mp3 zespoły: amatorskie, grające z założenia blisko ( około ) roots reggae, czy tylko te fałszujące i niestrojące (+ grające zbyt nierówno)? Kurcze, nie wiem jak w dzisiejszych czasach w dobie tunerów do strojenia, ktoś może nie stroić .... Czy wie ktoś jak z odbiorem w Gliwicach i okolicy - jaka czestotliwość? Salut - dr Young "....music is a mission, not a competition..." Zmieniany 2 raz/y. Ostatnio 11/03/2010 15:39:17 przez DrYoung. |
|
SidneyPolak 11/03/2010 15:52:11 (stały dyskutant) |
dzieki serdeczne, oczywiscie napisze tam tez...
tutaj napisalem po to, zeby "szerzej" powiadomic cale Wasze srodowisko o audycji:) Zreszta nie pomylilem sie bo juz przyslano do mnie kilka fajnych kawalkow.... a wiec prosze, przysylajcie dalej.... prosze takze o dolaczanie dokladnej rozpiski kto jest kompozytorem i autorem zeby mozna to bylo wyszczegolnic do Zaiksu po emisji. pozdro for all. sidney |
|
SidneyPolak 11/03/2010 16:14:49 (stały dyskutant) |
Ojej, przepraszam za swoje ciete slowo, to byla tylko taka tworcza inwencja po kilku glebszych wczoraj:)
Nie chcialem nikogo urazic....a juz napewno poczatkujacych muzykow. Chodzi mi o to ze jak widze jest troche miejsc w eterze gdzie prezentowana jest "zywa" czysta muzyka reggae, czyli zespoly ktore sie inspiruja brzmieniami jamajskimi w prostej linii, jest tez dub itp. Mi bardziej chodzi o nawijaczy/raperow/spiewakow ktorzy robia cos na pograniczu gatunkow, mieszaja style, nawijaja do podkladow dubstepowych badz grime, albo kleja reggalowe podklady z nowoczesnych brzmien klubowych. Oczywiscie jesli ktos ma w zanadrzu tracki czystego reggae urywajace jaja to takze zapraszam.... Kurcze, nie wiem jak to dokladnie opisac. Zachecam do sciagniecia tego mixtape'a : dubrap.com jesli ktos w Polsce robi takie albo podobne rzeczy to jest wlasnie to o co mi chodzi... albo bardziej z reggae flanki zespol Major Lazer... zreszta nie chce sie wymadrzac za bardzo o muzie bo czytaja to ludzie ktorzy wiedza tysiac razy wiecej niz ja....szukam tez oswiecenia:) serdecznie pozdrawiam. sidney |
|
rasada 11/03/2010 16:24:56 (superdyskutant) |
Cytat: Dr.Young lada moment bedzie mial 80-tke ;)... |
|
kulA 11/03/2010 16:47:47 (stały dyskutant) |
Cytat: Katowice/Chorzów odbierają na 94.5 wiec Gliwice prawdopodobnie tak samo, ale przyznam że nie sprawdzałem :) |
|
SidneyPolak 11/03/2010 16:56:43 (stały dyskutant) |
Oto oficjalna strona radia Roxy:
[roxy.tuba.fm] Tam sa wyszczegolnione wszystkie czestotliwosci, niestety nie jest to radio ogolnopolskie... ale klikajac po prawej stronie w button (skrajnie lewy) roxy.fm mozna tego radia sluchac online. Malo w nim reggae niestety, ale przynajmniej w mojej audycji jest troche no i u Mariki oczywiscie w "Towarach Kolonialnych" w sobote po poludniu. pozdr.sidney. |
|
zabawka 11/03/2010 19:09:12 (wiedźmodyskutantka) dyskutant+ |
lubię to, co robisz. pozdrawiam Jarek serdecznie! pozdr. JustynaK RDF || Klub || Splendid Sound || 4Y Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 11/03/2010 19:10:09 przez zabawka. |
|
dresu 11/03/2010 20:14:10 (stały dyskutant) |
Cytat: Zależy w którym miejscu i jak masz silny odbiornik, bo niestety sygnał się traci, albo 94,5 (katowice) albo 106.6 (opole). |
|
ribbeck 12/03/2010 12:16:18 (ultradyskutant) |
Fajnie, chętnie posłucham wieczorem. A co do grime'owych rzeczy może warto uderzyć do Bob One'a. Boguś jest dosyć mocno zajarany tematem i coś tam dłubie w brytyjskich brzminiach. ----------------------------------------------------------- ribbeck myspace run de riddim selekta clash 2k9 myspace rubpuls.blogspot.com |
|
gono 14/03/2010 18:16:37 (stały dyskutant) |
A coś takiego puścisz ? ;D
< kultura przedewszystkiem > |
|
SidneyPolak 15/03/2010 22:03:54 (stały dyskutant) |
dlaczego mam nie puscic?:)
puszcze z czystej zajawki - to nie jest zly numer aczkolwiek (juz niezaleznie od puszczenia) wokale mogly by byc miejscami troche bardziej zrozumiale, wy tekst kumacie bo go napisaliscie i w kanciapie przenicowaliscie ale nie wszystko jest zrozumiale...taka dygresyjka bardziej techniczna niz przekazowa:) poprosze numer w dobrej mp3 na maila sidney@polak.pl to puszcze |
|
gono 15/03/2010 22:09:27 (stały dyskutant) |
Jasne. To nasza starsza nagrywka... Mam nadzieję, że nowe numery będą technicznie bardziej ogarnięte pod każdym względem. < kultura przedewszystkiem > |
|
gono 15/03/2010 22:13:19 (stały dyskutant) |
Masz nasze numery z Ep-ki ''Oovagga" ? Czy może też Ci podesłać ? < kultura przedewszystkiem > |
|
SidneyPolak 16/03/2010 00:50:54 (stały dyskutant) |
Prosze o przysylanie wszystkiego co uwazacie ze powinno sie znalezc u mnie w itunesie i co mniej wiecej odpowiada temu co napisalem z przodu watku.
skrzynka mi sie nie zapcha:) nie ma obawy pozdrawiam. sidney |
|
jaabaa 26/03/2010 23:22:16 (stały dyskutant) |
|