|
Reggae w Polsce Koncerty, wydarzenia, zapowiedzi, relacje i dyskusja
|
|
|
Wejdz na CHAT |
Fora | Kto jest online |
Nowy wątek |
Dodaj imprezę |
Kalendarz imprez |
Szukaj |
Zaloguj
| Płyty reggae
Jesteś zalogowany/a jako:
|
|
|
« powrót do listy wątków |
|
DjHoldys 17/12/2009 10:52:35 (hiperdyskutant) dyskutant+ |
Tony Allen
20 lutego 2010 Bilety w cenie: 95/110zł (stojące) i 115/130zł (balkon) Miejsca sprzedaży biletów: Ticket Online, TicketPro, Shortcut Traffic Club, Eventim, Ebilet, Bileteria.pl, Asfalt Shop oraz waxbox shop, sideone shop, hey joe shop, rubikon shop, księgarnia CSW, klub Powiększenie TONY ALLEN!!!! po raz pierwszy w Polsce na jedynym koncercie!
Tony Allen – legendarny perkusista, kompozytor i songwriter, współzałożyciel i wieloletni współpracownik orkiestry Fela Kuti`ego. Allen jest powszechnie uznawany za twórcę afrobeatu i afrofunku, oraz wg Damona Albarna (Blur) i Bryana Eno za „jednego z największych żyjących perkusistów świata”. T.Allen jest oficjalnym ambasadorem czołowego producenta zestawów perkusyjnych firmy Pearl. Tony znany jest przede wszystkim jako podpora kultowego Africa `70, czy rewelacji ostatnich lat The Good, The Bad & The Queen. Ponadto to również współpracownik takich postaci jak Flea z Red Hot Chili Peppers, Salif Keita, Susheela Raman, Charlotte Gainsbourg czy Jimi Tenor. W Polsce po raz pierwszy Allen wystąpi z własną 10osobową afro-funkowa orkiestrą promując swój najnowszy album „Secret Agent” wydany przez World Circuit – odkrywców m.in. Buena Vista Social Club oraz innych tuzów muzyki World. Po śmierci Fela Kuti`ego Allen kontynuował i udoskonalał jedyny w swoim rodzaju styl łączący funkowy groove i dub z polirytmiczną etniczną muzykę Joruba, stając się wspólnie Jamesem Brownem, Curtisem Mayfield`em i George`m Clintonem jedną z najbardziej wpływowych postaci czarnej muzyki. Twórczość Allena to kamienie milowe w ewolucji muzyki z Czarnego Lądu zaś koncerty orkiestry Tony to prawdziwa funkowa petarda! Po koncercie zapraszamy na niezwykłe afterparty do klubu Powiększenie, dowodzone przez Burn Reynoldsa. Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 17/12/2009 11:06:07 przez DjHoldys. |
|
doooli 17/12/2009 11:05:50 (superdyskutant) dyskutant+ |
Mega wiadomość ------------------------------------------------------------------------------ http://www.myspace.com/dooolie NOWE DUBPLATES NA STRONIE! http://www.myspace.com/rahrahpl rah rah |
|
DjHoldys 17/12/2009 11:06:47 (hiperdyskutant) dyskutant+ |
Obecność bardziej niż obowiązkowa :)
|
|
bth 17/12/2009 11:26:05 (moderadmin) dyskutant+ |
Dokładnie tak. A Reggaenet.pl jest jednym z patronów koncertu:
[www.reggaenet.pl] Pozdrowienia, Bartek _________________________________ reggaenet.pl | siodemki.com | muzyka na zdjęciach golden age of destruction |
|
KRZAKU 17/12/2009 14:50:03 (nałogowy dyskutant) dyskutant+ |
JARAM SIE NA MAXA!! ____________________________________________ WŁODAWIANKA LKS MISTRZEM ŚWIATA W NODZE JEST BUG HONOR WŁODAWA RING THA ALARM!! CHAMPION SOUND IS PLAIN' !!!! RING THA ALARM!! ZJEDNOCZENIE IS COMMIN' !!!! |
|
root bwoy 17/12/2009 16:48:22 (nałogowy dyskutant) |
Cytat: to prawda, kto przegapi ten szol ten tromba :) Tony Allen mimo siedemdziesiątki na karku daje takiego czadu na garach ze czapki z głów __________________________________ man to man is so unjust |
|
legalize 13/01/2010 22:34:43 (stały dyskutant) |
bomba! na początku ostatniego grudnia grał we frankfurcie i nie było mi dane, może teraz się uda
strasznie się cieszę, Tony Allen budzi we mnie uznanie i szacunek słusznie nazywany jest doktorem beatu world-wide gdzieś w sieci jest zapis jego występu z hypnotic brass ens. + goście 2009 polecam bardzo jakby ktoś zechciał szukać i znalazł to niech zapoda linka! w razie co mam gdzieś to zgrane na mp3 odbiór |
|
eskiman 14/01/2010 09:07:48 (stały dyskutant) |
No w końcu .
|
|
pita_orz 16/02/2010 11:14:40 (stały dyskutant) |
sory że nie zauważyłem wcześniej i wrzuciłem dubla na etnoforum.
ktoś z 3 miasta reflektuje na miejsce w furze w dwie strony? "cos one spliff a day keep the evil away", billy boyo Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 16/02/2010 11:14:57 przez pita_orz. |
|
kazik 22/02/2010 12:24:24 (stały dyskutant) |
Jakoś brak euforii po koncercie.
|
|
bth 22/02/2010 12:46:55 (moderadmin) dyskutant+ |
Cytat: Oj było pięknie! Hardkorowy afrobeat nie jest do końca moją muzyką i na dłuższą metę trochę mnie męczy. Nie jestem również znawcą dyskografii Feliego... Biorąc pod uwagę oba te czynniki, trochę obawiałem się, że koncert może być dla mnie mało przystępny. Na szczęście już po paru minutach okazało się, że nie było się czego bać. Allen i jego band (łącznie 9 osób na scenie) zaprezentowali tę bardziej "strawną" wersję, często robiąc wycieczki na tereny funkowe, a nawet w okolice reggae. Jak ładnie po koncercie podsumował Kwazar, band grał świetnie i dość układnie (chociaż dla mnie to nie zarzut), zaś Allen pięknie im przeszkadzał, co i rusz łamiąc symetrię beatu. Koncert re-we-lacja! ![]() Foto: [bartekmuracki.com] Pozdrowienia, Bartek _________________________________ reggaenet.pl | siodemki.com | muzyka na zdjęciach golden age of destruction |