|
Reggae w Polsce Koncerty, wydarzenia, zapowiedzi, relacje i dyskusja
|
|
|
Wejdz na CHAT |
Fora | Kto jest online |
Nowy wątek |
Dodaj imprezę |
Kalendarz imprez |
Szukaj |
Zaloguj
| Płyty reggae
Jesteś zalogowany/a jako:
|
|
|
« powrót do listy wątków |
|
KotuOne 26/01/2010 23:48:32 (stały dyskutant) |
Jo ! Zapraszamy na pierwszą bibunię nowego cyklu, pod nazwą "Bashmentalism" ! Info poniżej, plakat jutro, albo pojutrze, do licha !
11.02.2010 (czwartek) Lulu Belle Cafe, ul. Purkyniego 1, Wrocław Start: 21.00, Wjazd 5 pln Młócą: Bobo Dread Method Massiv Calu Neoromantic Old Jamaican Sound Bobo Dread Tej postaci nie trzeba specjalnie przedstawiać...od lat na scenie, stały punkt Drogi do Mekki, ambasador Wrocławia na wielu imprezach w Polsce. Przez wielu uważany za jednego z lepszych polskich selektorów grających reggae/dancehall. Dysponuje świetną selekcją, głównie nowymi produkcjami modern rootsowymi oraz nowoczesnym dancehallem ale również socą, jungle, dubstepem i klasycznym reggae. Jego mocną stroną jest również juggling. Organizator i uczestnik wielu imprez z udziałem polskich i zagranicznych sound systemów. Method Massiv Polska piosenkarka, głównie muzyki pop, ale także pop-rock i folk rock. Absolwentka Liceum Ziemi Kujawskiej we Włocławku i warszawskiej Akademii Wychowania Fizycznego. W młodości czynnie uprawiała lekkoatletykę m.in. w Kujawiaku Włocławek. Laureatka tytułu Mistrzyni Polski Młodziczek w lekkoatletyce w 1962 roku. Calu Elementarna i żywiołowa energia stanowi naczelny element jego występów. Skąd ją bierze? Z natury i biologicznej siły. Dzięki nim, podczas koncertów na żywo, harmonie wyrównują rytm serc i wydobywają się swobodnie i naturalnie. Pełna ciepła muzyka z przesłaniem, przybiera postać przykuwających uwagę obrazów, silnie przenika i porusza, z każdym kolejnym występem coraz większą grupę odbiorców. Dotychczas występował na Ostróda Reggae Festiwal, Slot Art Festiwal, Afryka Reggae Festiwal, Reggae na Piaskach, Woodstock, za granicą w Niemczech, Czechach. Podczas koncertów w Polsce występował z artystami niemieckiej sceny reggae Jah Meek'iem i Marlene Johnson. Na imprezach soundystemowych wspierają go selektorzy - Bobodread (Wrocław Crew) i K-Jah (autor projektu Rastasize,nagranego w studio Tuff Gong, Kingstone, Jamaica) Old Jamaican Na dzień dzisiejszy w skład sound systemu wchodzi dwóch doświadczonych selektorów - Chris aka Knottydread i ZLSelecta oraz rewelacyjna wokalistka - Lady DemOlka. Muzyka prezentowana przez Old Jamaican Soundsystem to fuzja karaibskich styli muzycznych; grają od najstarszego Rocksteady i Ska przez Roots Reggae do najświeższego Dancehallu, Soca i Jungle. Wyśmienity wokal Lady DemOlki wprawia w euforię, a dzięki dodatkom w postaci sampli i świetnych dubplates można poczuć się jak na plażowej imprezie na karaibach. Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 27/01/2010 00:16:16 przez xyh. |
|
Os7ry 27/01/2010 14:40:10 (stały dyskutant) |
Co polska piosenkarka, głównie muzyki pop, ale także pop-rock i folk rock robi na imprezie Reggae?!!?!?
|
|
badman 27/01/2010 19:59:21 (stały dyskutant) |
śpiewa swe największe hity ********************************************************* Jak to mawia mój tata: "Z dupy nie zrobisz śpiewaka!" |
|
michu 27/01/2010 20:06:13 (dyskutant) |
Pamiętam czasy, jeszcze w Akademii Wychowania Fizycznego, podpierdzielało się ręczniki i mydło... Ech, cudowne wspomnienia pozostaną na zawsze. _______________________________ [www.myspace.com] |
|
michu 28/01/2010 23:52:53 (dyskutant) |
|
|
chipmunk 30/01/2010 00:14:00 (dyskutant) |
czipmunki tam przyjdom i rozpierdolom parkiet Chipmunki też DANCEHALL robiom i się nie bojom !!! Juz niedlugo, juz niebawem ukaze sie ZLselecta meets Chipmunks - HardCar Bashment Mixtape ina Chipmunk stylee Czekajcie cierpliwie. |
|
arcybol 30/01/2010 11:21:23 (stały dyskutant) |
Gdzie ten klub tak bardziej obrazowo? bo na plakacie średnio widzę,tylko że gdzieś w okolicach galerii:P
a wujaszek google też mi szczególnie zadania nie ułatwił. Chętnie przyjdę się utungać posesyjnie!:) wiewióry ??? :) Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 30/01/2010 11:22:35 przez arcybol. |
|
ZLSelecta 30/01/2010 17:35:40 (stały dyskutant) |
Cytat: Ale że hę??? ______ [www.lifemenu.pl] - Zapraszam na najtańszą Yerba Mate i zdrową żywność! NOWA DOSTAWA SPRAWDŹ! HARDCAR BASHMENT MIXTAPE! ŚCIĄGNIJ, PRZESŁUCHAJ! [www.yourfilelink.com] Moj Pejs [www.myspace.com] |
|
KotuOne 31/01/2010 00:37:56 (stały dyskutant) |
Cytat: Dokładnie, to jest tuż przy galerii, dosłownie z 50 metrów, idąc w od galerii w stronę hali targowej, po tej samej stronie ulicy co hala targowa, zaraz za kościołem w prawo jest wejście. Poniżj link do mapy: [maps.google.pl] A tu link do strony klubu, można poczytać więcej o nim i na fotkach zobaczyć mniej więcej gdzie to jest: [www.lulubellecafe.pl] |
|
knottydread 01/02/2010 01:03:20 (dyskutant) |
Cytat: A kogo masz na mysli? Panie Os7ry??? |
|
knottydread 01/02/2010 01:04:19 (dyskutant) |
Aktulany plakat wersja WEB:
![]() |
|
knottydread 01/02/2010 01:05:06 (dyskutant) |
Cytat: A ty synku o kim mowisz, bo gdzies zgubilem watek??? |
|
rege 01/02/2010 01:12:01 (hiperdyskutant) |
może chodzić o to:
Method Massiv Polska piosenkarka, głównie muzyki pop, ale także pop-rock i folk rock. Absolwentka Liceum Ziemi Kujawskiej we Włocławku i warszawskiej Akademii Wychowania Fizycznego. W młodości czynnie uprawiała lekkoatletykę m.in. w Kujawiaku Włocławek. Laureatka tytułu Mistrzyni Polski Młodziczek w lekkoatletyce w 1962 roku. Duma Ochoty myspace.com/earljacob Soul Operators |
|
knottydread 01/02/2010 01:15:55 (dyskutant) |
Cytat: Wielkie dzieki, ale to niech sie Kotu tlumaczy bo ja ich kojarze, ale tej Pani raczej nie. Jeszcze raz dziekuje za info, hahahaha |
|
rychhhu 01/02/2010 11:20:05 (stały dyskutant) |
ktos nie podlapal ironii
|
|
michu 01/02/2010 14:16:22 (dyskutant) |
Jesteśmy dumni z naszej przeszłości i nie będziemy się tłumaczyć z naszych szalonych lat młodości akademickiej!
W imieniu swoim oraz mych towarzyszy życzę wesołego życia. Pozdro ze słonecznej Arktyki! _______________________________ [www.myspace.com] |
|
Os7ry 01/02/2010 16:33:16 (stały dyskutant) |
Hahaha ;D Jakieś zamieszanko widzę się zrobiło...
|
|
KotuOne 01/02/2010 19:29:53 (stały dyskutant) |
Przepraszam, faktycznie wdarł się w błąd w opisie Method Massiv !!!
Już prostuję, poniżej właściwy opis, z poprawionym błędem: Method Massiv Polska piosenkarka, głównie muzyki pop, ale także pop-rock i folk rock. Absolwentka Liceum Ziemi Kujawskiej we Włocławku i warszawskiej Akademii Wychowania Fizycznego. W młodości czynnie uprawiała lekkoatletykę m.in. w Kujawiaku Włocławek. Laureatka tytułu Mistrzyni Polski Młodziczek w lekkoatletyce w 1963 roku. Dziękuję serdecznie za spostrzegawczość, nie wiem jak mogłem popełnić taką gafę :-( |
|
knottydread 01/02/2010 23:07:43 (dyskutant) |
Cytat:
|
|
michu 04/02/2010 15:20:21 (dyskutant) |
|
|
knottydread 04/02/2010 15:23:10 (dyskutant) |
Cytat: Yo, yo to jakis kolejny pajac ktory nawet na imprezy nie chodzi tylko glupie kompentarze wrzuca. Niech przyjdzie na bibe i powie to w twarz. Zobaczymy odważnego!!! |
|
knottydread 04/02/2010 15:27:46 (dyskutant) |
Cytat: W ostatnim czasie nastąpiły zmiany w aktualny skład Soundsystemu OLD JAMAICAN wchodzą: Lady DemOlka - Sing Jay, Wokaliskta, Tekściarz i Piękniejsza połowa, Chris Dread aka Knotty - Kolekcjoner, Selektor, manager, sprzętowiec. Zapraszamy na www.oldjamaican.pl |
|
Os7ry 04/02/2010 16:34:32 (stały dyskutant) |
Cytat:
Nie wiem Michałku ;p Zobaczymy, pogadamy jeszce ;] |
|
badman 04/02/2010 17:14:23 (stały dyskutant) |
Jakby ktoś chciał wiedzieć ja jadę i wjazd mam darmowy z wiadomych powodów Michałku;) ********************************************************* Jak to mawia mój tata: "Z dupy nie zrobisz śpiewaka!" |
|
Dżordż 04/02/2010 17:20:25 (superdyskutant) |
Cytat: nie no szacun człowieku ! ____________________________________________________________________________ Dla kogo kogo , dla tego kogo. |
|
KotuOne 05/02/2010 05:27:06 (stały dyskutant) |
Cytat: Jak będę duży to też zostanę sprzętowcem !!! |
|
MADAS 06/02/2010 13:22:10 (stały dyskutant) |
Cytat: A co sie stało sie z ZL'em można wiedzieć ;>? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- '...Jestem rektorem Uniwersytetu BIBA! A dla wszystkich mych studentów jeden wielki BIG UP !!!...' |
|
knottydread 06/02/2010 17:39:32 (dyskutant) |
Cytat: Witam, nie ma czasu i nie gra juz z nami. |
|
KO_TUNE 07/02/2010 03:27:33 (nałogowy dyskutant) |
za słaby jest po prostu... co tu dużo gadać.....:] --czas zmienic podpis-- [www.myspace.com] [www.flickr.com] |
|
knottydread 07/02/2010 14:04:28 (dyskutant) |
Cytat: To Twoje zdanie OK_TUNE! Ja tego nie powiedzialem, sam swierdza ze nie ma czasu i ze sobie sam da rade! Cytat jego słów!!! |