|
Reggae w Polsce Koncerty, wydarzenia, zapowiedzi, relacje i dyskusja
|
|
|
Wejdz na CHAT |
Fora | Kto jest online |
Nowy wątek |
Dodaj imprezę |
Kalendarz imprez |
Szukaj |
Zaloguj
| Płyty reggae
Jesteś zalogowany/a jako:
|
|
|
« powrót do listy wątków |
|
bohema 01/02/2010 02:55:09 (dyskutant) |
13.02.10. ReggaEnergia
ReggaeEnergia to nowy cykl imprez w klubie Bohema, promujemy tu lokalne młode sound systemy i zespoły które pokazują czystą energie wypływającą ze swoich indywidualnych stylów. Zespoły są mniej lub bardziej znane niektóre dopiero wychodzą z czeluści bardziej undergroundowych, a niektóre już mają za sobą kawałek udeptanego gruntu na scenie i poza nią. Cała impreza jest utrzymana w klimacie Reggae i taki rodzaj muzyki właśnie na niej usłyszycie. W tym miesiącu promujemy dobrze już znany sound system „Iron Town” ze swoim osobistym selektorem Dj XL, na suporcie Dj Shwuu, Brex i Sound Killers oraz niespodzianki z okolic Zabrza i Gliwic i nie tylko, po koncercie after z Dj XL – zapraszamy start 22:00, wstęp 5 zł.
Dj XL
Zaczynałem w 2001 roku jako MC,wtedy fascynowałem się hip-hopem. Po dwóch latach postawonowiłem zająć się dj'ką tylko i wyłącznie... Grałem Hip-hop, R'n'b i podobne klimaty. Od 2007 roku zaczęła się moja fascynacja muzyką reggae dancehall. Ta fascynacja wybuchła w roku 2008 gdy w połowie zacząłem grać praktycznie tylko tą muzykę. Rok 2009 rapowiada się tylko i wyłacznie pod znaku Reggae Dancehall. Grałem miedzy innymi z: Jahdasem, Mikaelem, Benjaminem,Grubsonem, Tallibem, Bas Tajpanem, Jamal, Revolda sound system Antykings sound system, Fandango gang, Bob One, Silesian Sound system, East West Rockers, Silesian Sound system, Damalistik (francja), Curfew Steppaz i Jabbaman (norwegia), OSTR, Rainbow Hi Fi, i wiele wiecej i więcej [www.myspace.com] |
|
FORMIGA 01/02/2010 19:34:47 (dyskutant) |
Obecność obowiązkowa.
|
|
cepes 10/02/2010 01:59:44 (dyskutant) |
bohe zaprasza
]:> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 10/02/2010 02:00:13 przez cepes. |