|
Reggae w Polsce Koncerty, wydarzenia, zapowiedzi, relacje i dyskusja
|
|
|
Jesteś zalogowany/a jako:
|
|
|
« powrót do listy wątków |
|
AWIOM 04/03/2010 00:47:10 (hiperdyskutant) |
12 marca march - piątek friday Dubwise Computerize Dubowo - raggamuffinowa muzyczna uczta, której żaden entuzjasta radykalnego basowego brzmienia nie może przegapić! Pionierzy polskiej sceny soundsystemowej JOINT VENTURE zawładną tej nocy Jazzgą! Klimat dopełnią JAM VIBEZ (www.jamvibez.net) - fani komputerowych jamajskich brzmień lat '80 oraz BASS CULCHA - czyli digital dub + saksofon. JOINT VENTURE SOUND SYSTEM Joint Venture to pionierzy polskiej sceny sound system. Ich pierwsza taneczna impreza miała miejsce ponad 20 lat temu w Zgorzelcu i była jedną z pierwszych tego typu w Polsce. JVSS prezentuje radykalne brzmienia muzyki roots: elektro dub, old school dub, world club beat, asian beats, reggae stare i nowe - bez komercji, poszukujące, radykalne w brzmieniu, nie uciekające od dorobku czerpiącej z tradycji reggae i world sceny elektronicznej. Choć nie ignorują oni współczesnych trendów, to ich sety w dużej mierze opierają się na utworach, które rzadko usłyszeć można w trakcie występów innych polskich sound systemów. Jest tu miejsce dla wersji specjalnych, niepublikowanych, specjalnie nagranych dla JVSS dubplate’ów, efektów własnej twórczości remixerskiej Activatora i jego Studia As One. Activator to jeden z bardziej doświadczonych polskich specjalistów od dźwięku. Od lat jest stałym akustykiem Kapela Ze Wsi Warszawa, pracował na koncertach i w studio z prawie wszystkimi wielkimi polskiej sceny reggae i nie tylko. W JVSS pełni funkcję dub mastera - wykorzystuje na żywo umiejętność posługiwania się efektami i dba o czyste i ekstremalne brzmienie całości sound systemu. Na wielu płytach można usłyszeć jego remixy, wliczając w to między innymi wersję utworu guru dub reggae Adriana Sherwooda (On-U Sound), wydaną w 2006 na jego płycie „Becoming A Cliche”. DJ Bass Reprodukktor Xiądz Maken I, założyciel JVSS, to selektor muzyki, MC i sceniczny performer. myspace.com/jointventuresoundsystem myspace.com/marioactivator godzina: 22:00, wstęp: 10 pln *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** Jam Vibez Sound: [www.jamvibez.net]] AWIOM [WWW.MYSPACE.COM] |
|
Maken 04/03/2010 12:02:51 (superdyskutant) dyskutant+ |
Ja się wybieram! . Ktoś jeszcze?
|
|
zasad 04/03/2010 12:17:31 (hiperdyskutant) dyskutant+ |
Cytat:I ja, i ja, i ja :) Zasad Spejs, Ferment Spejs. Każde zwierzę koi dotyk - chłopiec, dziewczynka, jeżyk i świnka! |
|
yanoos 04/03/2010 14:14:15 (stały dyskutant) |
Też się przejdę.
Jak będzie wyglądało nagłośnienie? Dostawiacie coś? yanoos zŁodzieje Kwiatow |
|
dreadsquad 04/03/2010 16:12:06 (ultradyskutant) |
zartujesz? w jazzdze jest takie naglosnienie na stale ze raczej nie ma sensu nic tam dostawiac. te paki jak sie re dobrze rozkreci brzmia wysmienicie.
tez bym z checia wpadl ale niestety w trasie bede. Marek Bogdanski aka MMF aka MZD ;) DREADSQUAD SOUNDSYSTEM DREADSQUAD na MySpace.com |
|
yanoos 05/03/2010 09:32:09 (stały dyskutant) |
Nie żartuję, tylko dawno tam nie byłem, a jak byłem, to też nie było pewności, czy to klubowe nagłośnienie. Jak paki są wystarczające to tym lepiej.
Będzie dobrze. yanoos zŁodzieje Kwiatow |
|
dziurex 05/03/2010 14:15:42 (nałogowy dyskutant) |
To i ja sie wybiore
pozdrowiska i do zoo na miejscu - bedzie grubasnie ![]() Activator Mario Dziurex [www.myspace.com] [www.myspace.com] |
|
AWIOM 06/03/2010 18:36:06 (hiperdyskutant) |
mam nadzieje, że co do jakości nikt nie bedzię miał wątpliwości:)
jedyne coś to szatnia - jest maława, trzeba się spieszyć! nie ma żadnych sąsiadów, metalowych dekoracji itp itd, bas może hulać. *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** Jam Vibez Sound: [www.jamvibez.net]] AWIOM [WWW.MYSPACE.COM] Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 06/03/2010 18:36:32 przez AWIOM. |
|
Wredna_Nina 08/03/2010 16:17:44 (dyskutant) |
Ja też sie zjawie : )
|
|
Warszaw 08/03/2010 22:41:59 (dyskutant) |
Szkoda, że Jazzga przestanie istnieć w piątek :/
|
|
AWIOM 08/03/2010 22:48:49 (hiperdyskutant) |
co?DJ Cookie Monster w sobote tam działa i nic o tym nie wie:) *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** Jam Vibez Sound: [www.jamvibez.net]] AWIOM [WWW.MYSPACE.COM] |
|
Warszaw 09/03/2010 00:13:15 (dyskutant) |
JVSS rozniesie ten klub więc nie będzie gdzie, chyba, że na zgliszczach zagraja w kolejne dni.
|
|
AWIOM 09/03/2010 00:30:16 (hiperdyskutant) |
ja mam nadzieje, że wrażenie rozniesie ludzi po danceflorze, a jazzga pozostanie jazzgą:)
aha bibka na facebooku, zapisujcie, przekazujce!: [www.facebook.com] *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** Jam Vibez Sound: [www.jamvibez.net]] AWIOM [WWW.MYSPACE.COM] |
|
yanoos 09/03/2010 12:19:40 (stały dyskutant) |
Przypomniała mi się jakaś dawna biba JVSS w Forum Fabricum, jedna z moich pierwszych poważniejszych imprez soundsystemowych. Heh, ile to lat temu było. yanoos zŁodzieje Kwiatow |
|
zasad 09/03/2010 12:47:52 (hiperdyskutant) dyskutant+ |
Cytat:Maken w czerwonym ornacie z głową rekina zamiast czapy biskupiej? Zasad Spejs, Ferment Spejs. Każde zwierzę koi dotyk - chłopiec, dziewczynka, jeżyk i świnka! |
|
yanoos 09/03/2010 13:51:37 (stały dyskutant) |
Cytat: Właśnie o tę imprezę chodzi, rok chyba 2001. Koloru ornatu nie pamiętam, ale głowę rekina jak najbardziej. Gdzieś w necie widziałem nagrywkę z tej imprezy. [edit] Znalazłem coś takiego, rok rzeczywiście 2001 [ajo.pl] yanoos zŁodzieje Kwiatow Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 09/03/2010 13:53:47 przez yanoos. |
|
AWIOM 09/03/2010 18:59:04 (hiperdyskutant) |
wow, niezle wykopalisko!
ja pamietam JV z Forum, kirdy jeszcze był do tego Skalpel i ktoś, co to była za noc:) *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** Jam Vibez Sound: [www.jamvibez.net]] AWIOM [WWW.MYSPACE.COM] |
|
kleeb 09/03/2010 23:24:24 (superdyskutant) |
dzisiaj przypadkowo spotkanych 2 znajomków (oczywiscie od razu zostali obdarowani pełnym pakietem promocyjnym ;)) też wspominało jak to było fajnie jak JV w Forum grali i że aż chyba wpadną powspominać ---------------------------------------------------------------------------- Jam Vibez Sound [www.jamvibez.net] [www.myspace.com] |
|
yanoos 10/03/2010 09:09:07 (stały dyskutant) |
Cytat: A ty byłeś już wtedy pełnoletni że na takie imprezy chodziłeś? ;) yanoos zŁodzieje Kwiatow |
|
Maken 10/03/2010 10:14:55 (superdyskutant) dyskutant+ |
Szykuje się zjazd weteranów z Forum Fabricum! A przecież myśmy grali w Łodzi dobre kilka razy od tamtej pory!
|
|
dziurex 10/03/2010 11:49:24 (nałogowy dyskutant) |
Dubowy czolg JVSS kieruje sie w strone Lodzi :-)
Postaramy sie jezdzic po sali nie niszczac budynku :-) pozdrowiska i do jutra!!! Activator Mario Dziurex [www.myspace.com] [www.myspace.com] |
|
kleeb 10/03/2010 12:49:06 (superdyskutant) |
Cytat: pojutrza ---------------------------------------------------------------------------- Jam Vibez Sound [www.jamvibez.net] [www.myspace.com] Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 10/03/2010 12:49:25 przez kleeb. |
|
dziurex 10/03/2010 13:11:40 (nałogowy dyskutant) |
haha...
chciałem już jutro jechać :-) oczywiście 12.03.2010 Activator Mario Dziurex [www.myspace.com] [www.myspace.com] |
|
Maken 10/03/2010 13:17:33 (superdyskutant) dyskutant+ |
do zobaczenia dzisiaj!
(oczywiście żartowałem )
|
|
AWIOM 10/03/2010 22:47:44 (hiperdyskutant) |
Cytat: Dobre pytanie, wtedy na szczescie nie trzeba bylo byc pelnoletnim:) chyba nie bylem noo zobaczymy ilu Forumowiczów przetrwało:)) |
|
yanoos 12/03/2010 09:50:18 (stały dyskutant) |
To jak już jesteśmy przy wspomnieniach z zamierzchłej przeszłości imprez reggae w Łodzi to na ścianie u mojego kupla wisi plakat z imprezy w klubie Chenko z 1996 roku.
A biba w Jazzdze już dzisiaj, więc podbijam przy okazji wątek. yanoos zŁodzieje Kwiatow |
|
zasad 12/03/2010 10:15:53 (hiperdyskutant) dyskutant+ |
Cytat:A ja się podpinam - nie straszna mi zima! PKP dotrę, z miejscem przy oknie! Zasad Spejs, Ferment Spejs. Każde zwierzę koi dotyk - chłopiec, dziewczynka, jeżyk i świnka! |
|
dziurex 13/03/2010 21:53:04 (nałogowy dyskutant) |
Panowie,
wielkie dzieki za super bibe! One Love! Activator Mario Dziurex [www.myspace.com] [www.myspace.com] |
|
kleeb 15/03/2010 23:33:59 (superdyskutant) |
my również dziękujemy!
do następnego ---------------------------------------------------------------------------- Jam Vibez Sound [www.jamvibez.net] [www.myspace.com] |
|
Maken 16/03/2010 09:42:28 (superdyskutant) dyskutant+ |
Ano! do następnego!
|